Måndag-torsdag 10.00-17.00 Fredag 10.00-16.00 Lördagar 10.00-13.00

Boka hembesök   Till webbshop

Att välja markisväv

En markisväv ger ett effektivt skydd mot UV-strålar. Ju mörkare väven är desto bättre skyddar den mot UV-strålar. En sommardag, vid lunchtid kan solljuset lätt uppnå 50 000 Lux. En markisväv filtrerar och dämpar denna ljusstyrka till mellan 1000 och 5000 Lux, vilket motsvarar en behaglig men fortfarande ljus miljö.

Solklar använder endast markisvävar av absolut högsta kvalitet. Det är viktigt att välja en markisväv som är slitstark, vattenavstötande och som har ett bra UV-skydd. Markisväven ska även ge ett bra skydd mot solvärme och inte blekas eller mögla. Våra markisvävar är tillverkade av spinnfärgad Akryl för högsta färgäkthet. På en skala från 1-8 ligger den på 7-8 beroende på färg.

En vacker markis kan ge ditt hus ett lyft. Färgstark och djärv design på en mörk eller slät fasad kan ge liv åt byggnaden. En terrassmarkis kan matchas med utemöbler och övrig utsmyckning i trädgården.

Vissa rum kräver mera ljus än andra som arbetsrum eller kök. En screenväv som t ex Sunworker från Dickson lämpar sig i så fall bäst. Screenväv är en mikroperforerad duk som släpper igenom bra med ljus. De små hålen i duken gör att ljuset blir behagligt. Väven ger även god sikt utåt och skapar en öppen och ljus känsla i rummet.

Boka rådgivning hemma hos dig.

Klicka här